ZetaDisplay
2018-03-29

ZetaDisplay: ProntoTV har tecknat avtal med McKesson Europe för leverans av Digital Signage till sina apotek i Europa

Som ZetaDisplay meddelade den 22 februari 2018 har ProntoTV ingått avtal med en ledande apotekskedja i Europa. Bolaget kan nu avslöja att kunden är apotekskoncernen McKesson Europe.

ProntoTV, som är en del av ZetaDisplay-koncernen, har tecknat avtal med McKesson Europe för leverans av Digital Signage till sina apotek i Europa.

Med starka varumärken och cirka 39 000 anställda är McKesson Europe verksamt i 13 europeiska länder och förvaltar totalt cirka 2400 apotek under varumärkena LloydsPharmacy i Storbritannien och Irland, LloydsPharma i Belgien, LloydsFarmacia i Italien, LloydsApotek i Sverige och vitusapotek i Norge.

Pilotinstallationer har redan gjorts i Norge och Sverige och lösningen är nu klart för att implementeras som en del av deras nya concept för "in-store communication" över Europa från och med våren 2018.
- Detta är en annan stor milstolpe i vår fortsatta resa ut i Europa. Vi har idag gjort installationer i mer än 50 länder. Detta är möjligt då vi driftar vår Digital Signage plattform i molnet (SaaS). Jag ser detta som en stor konkurrensfördel och som ett tungt vägande skäl till att McKesson Europe valde oss som leverantör i sin upphandling, säger Leif Liljebrunn CEO ZetaDisplay AB (publ).
ProntoTV är en del av svenska ZetaDisplay-koncernen, en internationell aktör inom Digital Signage. ProntoTV är Norges största och ledande leverantör av Digital Signage med mer än femton års erfarenhet i branschen och med drygt ett tjugotal anställda. Bolaget har en stark position inom detaljhandel samt en ledande position inom digital kommunikation i publika miljöer där bolaget har gjort omfattande installationer till bla Flytoget i Norge.
ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen. Bolaget har cirka 130 anställda och försäljningskontor i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland.


Vid frågor kontakta:
ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn
Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail: leif.liljebrunn@zetadisplay.com


Om ZetaDisplay
ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan den 4 december 2017 på Nasdaq Stockholms huvudmarknad, med kortnamnet ZETA. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com.

Om Digital Signage och multikanalkommunikation
ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.